Obisk pri županu v sklopu projekta Župan za en dan

Že tretje leto zapovrstjo so se učenci OŠ Beltinci udeležili obiska pri županu občine Beltinci, Marku Viragu, v sklopu projekta Župan za en dan.

V torek, 21. maja 2024, se je 13 učencev odpravilo na obisk k županu. Sprejel jih je v veliki sejni sobi.

Med obiskom so učenci spoznali delovanje občinske uprave in se seznanili z aktualnimi projekti in izzivi, s katerimi se sooča občina. Župan je z njimi delil svojo vizijo razvoja lokalne skupnosti ter predstavil načrte za prihodnje projekte, ki bodo prispevali k izboljšanju kakovosti življenja vseh občanov.

Učenci so bili navdušeni nad priložnostjo, da iz prve roke izvejo več o delu župana in delovanju občine. Postavljali so vprašanja o različnih temah, kot so trajnostni razvoj, infrastrukturni projekti, kulturne dejavnosti in priložnosti za mlade v občini. Župan se je trudil podati kar najizčrpnejše odgovore, ki jih je podkrepil tudi z zanimivimi animacijami, fotografijami in načrti.

Ob koncu obiska so se učenci zahvalili županu za njegov čas in pripravljenost deliti svoje izkušnje. Izmenjali so tudi nekaj prijaznih besed in izrazili svoje želje za prihodnji razvoj občine. Župan je učence povabil, da se tudi v prihodnje aktivno vključujejo v življenje lokalne skupnosti in prispevajo k njenemu razvoju.

Obisk pri županu je bil za učence nepozabna izkušnja, ki jim je omogočila globlje razumevanje delovanja lokalne samouprave ter pomena aktivnega državljanstva.

Mentorica: Janja Žalik Jerebič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja