Izpit iz nemščine FIT1

Po triletni koronski pavzi smo ta teden zopet izvedli izpit iz znanja nemščine FIT 1. Udeležilo se ga je 49 učencev šestih in devetih razredov. Izpit je sestavljen iz dveh delov in sicer iz pisnega dela, ki smo ga na šoli izvedli v ponedeljek, 22. aprila 2024, in ustnega dela, ki je potekal v četrtek, 25. aprila 2024, s certificiranima izpraševalkama Goethe Instituta iz Ljubljane.

Certifikat, ki ga učenci prejmejo za svoje znanje nemščine, je za naše učence privilegij in je kot tak poseben in tudi pomemben dogodek. Zagotovo jih je večina izmed njih prvič pristopila h kakršnemukoli izpitu. Prav tako certifikat dokazuje njihovo znanje nemščine po celem svetu.

Izpiti so drugače plačljivi, našim učencem pa se zaradi sodelovanja z Goethe Institutom in kot edini šoli v Sloveniji, ki je pod njihovim okriljem vključena v mednarodni projekt PASCH, izpiti omogočajo brezplačno. Prav tako naša šola uživa velik ugled v omenjenem projektu, saj so v projekt dejansko vključene le elitne šole iz vsega sveta. 

Sedaj nam preostane le še, da potrpežljivo počakamo na rezultate.

Učiteljice nemščine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja