Strokovna ekskurzija v Bad Radkersburg

V petek, 24. marca 2023, smo se po končanem pouku z učenci sedmih razredov, ki obiskujejo obvezni izbirni predmet nemščina, podali na raziskovanje obmejnega avstrijskega mesteca Bad Radkersburg.

Najprej smo po mostu prijateljstva prečkali mejno reko Muro in se ob njeni brežini sprehodili do termalnega kopališča Therme bad Radkersburg. Tukaj nas je že čakal gospod Schlosser in nam podal vse informacije o termah – od njenih nastankov do danes ter nam razkazal kopališče. Na koncu nas je povabil na sladoled v njihovo restavracijo.

Pot nas je vodila naprej skozi termalno naselje do evangeličanske cerkve, kjer smo imeli krajšo postajo za popoldansko malico. Po glavnih ulicah smo ob delovnih listih in planu mesta poiskali glavne stavbe v mestu in se ustavili v knjigarni Libro. Informacijska pisarna nam je žal tik pred nosom zaprla vrata, a jo bomo obiskali ob prvi naslednji priložnosti.  Ogledali smo si glavni trg, mestno hišo, glavno cerkev… in naše potepanje sklenili v mestni in šolski knjižnici Gimnazije BORG. Tukaj nas je pričakala gospa Bele-Zechner in nam povedala vse o njihovi knjižnici. Lahko smo se sprehodili med knjižnimi policami in se igrali družabne igre. Na koncu smo rešili še delovne liste in se razveselili darila knjižnice. Dan smo zaključili polni lepih vtisov.

Lidija Pelcl Mes in Liljana Babič

Foto: Lidija Pelcl Mes

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja