Reševanje poškodovane ptice

V četrtek, 20. junija 2024, se je na naši šoli zgodil nenavaden dogodek. Na strehi male telovadnice so namreč učenci 5. razreda opazili odraslo postovko, ki je bila vidno poškodovana. Hitro so o tem obvestili učiteljico Tadejo, ki ima velik posluh za živali in je nemudoma ukrepala.

Učiteljica Tadeja in laborantka Monika sta ptico previdno pregledali, jo oskrbeli in jo predali hišniku Bojanu. Hišnik je ptico nato odpeljal na Veterinarski inženiring Nabergoj, kjer so se strokovnjaki nemudoma lotili njenega zdravljenja. Ugotovili so, da ima ptica zlomljeno trtico, vendar so veterinarji zagotovili, da so obeti za njeno okrevanje dobri.

Z veterinarske ambulante so popoldne že poslali spodbudno fotografijo, na kateri se postovka postavlja na noge.

Zaradi hitrega ukrepanja in strokovne pomoči ter predanosti in sočutja ima ta postovka sedaj priložnost za popolno okrevanje in vrnitev v naravo.

Našim učencem je bil ta dogodek lep primer sodelovanja in skrbi za živali. Učenci 5. razreda so iz prve roke spoznali, kako pomembno je hitro ukrepanje in sodelovanje v takšnih situacijah. V prihodnjih dneh bomo spremljali okrevanje postovke in držali pesti, da se bo čimprej lahko vrnila v svoje naravno okolje.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki so pomagali pri reševanju te poškodovane ptice!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja