Poklici od blizu

“Kaj pa boš ti, ko boš velik?” je vprašanje, ki ga poslušamo že od malih nog. Sanjarimo lahko o vseh mogočih poklicih, ko pa pride konec osnovne šole, se je potrebno odločiti, kaj bi zares radi počeli, ko bomo veliki. Odločitev je običajno vse prej kot preprosta.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota je zato učence naše šole povabila na srečanje s podjetji “Poklici od blizu”, ki so ga pripravili v sklopu projekta Right skills 4U. Srečanje je potekalo v sredo, 22. maja 2024.

V treh domačih podjetjih so se učenci srečali s proizvodnimi procesi in se preizkusili v spretnostih, ki jih potrebujejo za nastanek izdelkov v teh podjetjih. Obiskali so podjetje Tilia print (Roman Klemenčič s. p.), steklarstvo Frama d. o. o. in podjetje TTZ – tesarstvo in trgovina Zadravec (Alojz Zadravec s. p.).

S spoznavanjem poklica od blizu si osnovnošolci lažje predstavljajo in razmišljajo o poklicni poti. Učenci so tako dobili vpogled v vsakodnevno delo v delavnicah, v tehnološki napredek, ki ga je posamezno podjetje opravilo in lahko odmislijo stereotipe o težkih in umazanih poklicih, ki se dandanes izvajajo na sodoben način.

Foto: Območna obrtno-podjetniška zbornica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja