Tabor – Olimje 2023

Za nadarjene učence naše šole skozi celo leto pripravljamo različne aktivnosti, vrhunec pa je vsakoletni tabor. Tokrat se je 17 osmošolcev udeležilo tabora za nadarjene v Olimju. Pod vodstvom gospoda Darka Hederiha in ob podpori pedagoga Andreja Lainščka in učiteljice Janje Žalik Jerebič so skozi različne dejavnosti spodbujali osebnostno rast.

Preko različnih testov so spoznavali svoje lastnosti, odkrivali so pomen govorice telesa in se naučili prepoznati lažnivce. Raziskovali so tudi svojo pisavo in se naučili osnov grafologije. Pregled novo pridobljenega znanja so strnili v referatih, ki so jih zelo suvereno predstavili.

Vsak večer so se pomerili v zanimivih in napetih kvizih.

Načrte jim je nekoliko spremenilo deževno vreme, a prijetnega vzdušja ni pokvarilo. Piknik, ki je bil načrtovan za prvi večer, je zamenjala peka palačink in jajc, kar pa je dogajanje še dodatno popestrilo.

Ogledali so si tudi mini živalski vrt in znameniti samostan. Seveda niso mogli mimo čokoladnice, kjer so se opremili z zalogami sladke pregrehe.

Tudi prosti čas so učenci koristno izkoristili, pa najsibo za igro nogometa v dežju, igranje kitare ali zaupne pogovore.

Udeleženci tabora so se strinjali, da bi z veseljem preživeli še nekaj dni skupaj in se veselijo novih dogodivščin, ki jih čakajo prihodnje leto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja