Strokovna ekskurzija v Veliko Britanijo

V nedeljo, 13. 11. 2022, ob dveh zjutraj smo se učenci sedmega, osmega in devetega razreda, ki smo se prijavili na ekskurzijo v Veliko Britanijo, odpravili z učitelji na letališče v Benetkah.

Prvi dan smo se z vodičko sprehajali po Brightonu in si ogledali božično okrašene ulice mesta in znamenitosti mesta, kot so Royal Pavilion, v katerega smo tudi vstopili in druge znamenitosti na naši poti po mestu.

Drugi dan, 14. 11. 2022, smo se z vlakom odpeljali v London, kjer smo se vozili s podzemno in si ogledali tipične znamenitosti Londona, kot so Big Ben, London Eye, Westminster Abbey, Buckinghamsko palačo in stali smo tudi na Trafalgar square. Nazadnje smo še šli v muzej Madame Tussauds, kjer so nas prevzele lutke znanih oseb, ki so izgledale tako, kot če bi bili ti zvezniki z nami tam. Po Madame Tussauds smo šli pogledat Katedralo svetega Pavla.

Tretji dan, 15. 11. 2022, smo se odpravili v nakupovalni center v Brightonu, kjer smo imeli prosti čas, da smo si lahko kaj kupili. Ob dvanajstih smo se odpravili na letališče v London in poleteli proti letališču v Budimpešti, od kjer smo pot nadaljevali z avtobusom do šole.

Lana in Pika

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja